Over softrax

By , 10 januari 2011

Softrax international is in 1987 opgericht met als doel standaard software pakketten te creëren. Daarbij werd gebruik gemaakt van klassieke methoden en technieken. In die tijd was automatiseren nog ambachtelijk en koste het veel moeite. Planningen stonden onder druk wat leidde tot het maken van fouten.

Ondanks het intreden van moderne middelen is deze situatie voor veel organisaties in de loop der jaren nauwelijks veranderd. De oorzaak van deze problemen is te vinden in de methoden en technieken of liever nog in het gebruik er van. Aan de methoden en technieken (klassiek of modern) mankeert op zich niets, het blijven echter middelen om een deel van de werkelijkheid te modelleren in schema’s, diagrammen, rapporten en talen. De toepassing is per definitie onvolledig tot het moment waarop een informatiesysteem wordt opgeleverd.

Tot die tijd blijft het behelpen en ligt het zwaartepunt op de communicatie over en beoordeling van de mijlpaalproducten van een project. De mijlpaalproducten dienen stuk voor stuk ontdaan te worden van onjuistheden, onduidelijkheden en onzekerheden. In dit proces worden meningen van feiten gescheiden. De kans dat een project onder druk komt te staan of zelfs foutloopt, neemt zienderogen af als de kwaliteit van de tussenproducten toeneemt.

Softrax international heeft zich in 1989 geworpen op de vraag hoe de kwaliteit van het automatiserings-proces en haar (mijlpaal)producten verbeterd kan worden. Sinds die tijd is een belangrijk product ontwikkeld dat duidelijk leidt tot een betere kwaliteit van het automatiseringstraject, Inspector Online.

Inspector Online is als reviewtool opgenomen in de ITpedia en ondersteunt u via internet bij uw automatiseringswerkzaamheden.

Softrax is tevens maker en aanbieder van hoogwaardige op databases gebaseerde websites. Dit doet zij voor zowel opdrachtgevers als voor eigen exploitatie.

De activiteiten van Softrax international zijn per 1-1-2014 overgegaan in Softrax holding BV.

Comments are closed

OfficeFolders theme by Themocracy